Consorci del Ter-Brugent

PRODUCTES DE LA TERRA, GASTRONOMIA I TURISME_Osor, 14 desembre

"Com podem valoritzar els productes del nostre territori i promoure la gastronomia, lligada al patrimoni natural i cultural, com a font d’atractiu turístic", 4ª sessió de governança del Ter-Brugent. Osor (ajuntament), dimecres 14 de desembre, de 9:30 a 11:30.

ARIADNA BOIXADER: especialista en turisme gastronòmic i col·laboradora de  la Fundació Alícia i de la Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme

CONSELL COMARCAL DE LA SELVA, projecte LOCALITZA: què podem fer des del Ter-Brugent.

 

 

17/11_2ª SESSIÓ TREBALL ÀMBIT TURÍSTIC, GASTRONÒMIC I ESPORTIU (LLEURE)

Què estan oferint les empreses turístiques i entitats  dels 8 municipis associats al Consorci Ter Brugent per atreure públic durant tot l’any?

Us interessa conèixer per què cada vegada més els clients volen vacances tranquil•les però alhora fent activitats i gaudint de la natura, el patrimoni i la gastronomia?

Presentarem el web www.turisme.consorciterbrugent.cat i les empreses tindran l'oportunitat de conèixer-se millor entre elles.

RESUM ACTIVITAT CONSORCI TER-BRUGENT, 2013-2016

Donat que encara no disposem d'un espai propi des d'on poder anar publicant els projectes i notícies del Consorci (en breu es disposarà d'aquesta eina), publiquem una breu memòria d'activitat sobre les actuacions portades a terme durant aquest període 2013-2016.

Recordar-vos que podeu contactar amb el Consorci a l'adreça electrònica info@consorciterbrugent.cat 

27/10_SESSIÓ DE TREBALL SOBRE ART, ARTESANIA I SECTOR DE LA FUSTA (LA CELLERA DE TER)

Us annexem el programa de la 3a sessió de governança d'enguany, que versa sobre com tornar a potenciar al Ter-Brugent el sector de la fusta en concret (peces fetes a mà o amb procediment semi-industrial) i la producció artesanal en general (tot tipus de peces i objectes).

Es presentarà també el projecte ‘Cooperació amb el sud de França per potenciar l’artesania artística i els oficis singulars (com el de la fusta) al Ter-Brugent’ que s’està preparant per obtenir fons FEDER a través del programa POCTEFA de la UE. Una oportunitat per l’artesanat del Ter-Brugent.

LA VARIANT D'ANGLÈS, UN ÈXIT DE LA COL.LABORACIÓ ENTRE EL CONSORCI TER-BRUGENT I L'EMPRESARIAT

LA CARRETERA DE LA VERGONYA, AMPLIADA AL 2017; I LA VARIANT D'ANGLÈS, LICITADA AL 2018.

El Consorci del Ter-Brugent (que engloba les 8 alcaldies del territori), juntament amb l'Associació d'Empresaris i Propietaris de les Àrees Industrials del Ter-Brugent (Associació impulsada des del mateix Consorci el 2014), han mantingut diferents contactes des de l'any passat amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per desencallar una reivindicació històrica al territori: la millora de la carretera de la Vergonya (N-141e) i la millora de les connexions amb altres vies ràpides.

24/05_CAFÈ COL.LOQUI SOBRE INNOVACIÓ COMERCIAL AL TER-BRUGENT

"Què podem fer al Ter-Brugent per potenciar el nostre comerç?"

A càrrec de CAROLINA COSTA, especialista en comerç local, fundadora de Prisma Urbà i col·laboradora de l’Escola de Polítiques Socials Urbanes.

Inscripcions, AQUÍ

 

DIMARTS 24 de maig de 2016

Les Planes d’Hostoles, de 15h a 16:30

Biblioteca Municipal Maria de Jonquers

C/ Joan Vidal, 12

24/05_15:00H_CAFÈ COL.LOQUI SOBRE "INNOVACIÓ COMERCIAL: QUÈ PODEM FER AL TER-BRUGENT PER POTENCIAR EL NOSTRE COMERÇ"

Ponència i taller de debat + propostes a càrrec de CAROLINA COSTA, especialista en comerç local.

Inscripcions AQUÍ

 

PROGRAMA

15:00 Benvinguda.

Sr. Eduard Llorà i Cullet, Alcalde de Les Planes d’Hostoles

Sr. Salvador Clarà i Pons, President del Consorci del Ter-Brugent

15:10 Ponència

05/05 JORNADA A ANGLÈS: "EXPORTACIÓ A BRASIL I ASSOCIACIÓ AMB PARTNERS (SOCIS) LOCALS"

El proper dijous 5 de maig es portarà a terme la jornada "Exportació a Brasil i associació amb partners (socis) locals" a la Sala Fontbernat d'Anglès (10 a 12h). 
 

ÚLTIMA CRIDA SESSIÓ TREBALL ÀMBIT TURÍSTIC: "ESTRUCTURANT EL NOSTRE PRODUCTE TURÍSTIC PER A UNA MILLOR VISUALITZACIÓ I COMERCIALITZACIÓ"

El Consorci del Ter-Brugent està treballant per estructurar les activitats del territori que podrien tenir un atractiu turístic, i per donar més visibilitat a les ja consolidades.

És per això que si sou una associació o una empresa amb activitats que encaixen en el que estem fent, us animem a participar de la sessió conjunta del dia 28/04 (St. Martí Sacalm, ajuntament Susqueda, de 10 a 12h) i a reservar hora per l'assessorament individual.


ADREÇAT A:

DIONÍS GUITERAS SERÀ DEMÀ DIVENDRES AL TER-BRUGENT

Del Consell Comarcal del Moianès finalment ens confirmen que demà tindrem amb nosaltres el seu President, Dionís Guiteras, a la 1ª sessió de governança a AMER (divendres 15/04, a les 10h, a Can Boles -Pça. Monestir, 5)

Annexem programa modificat

15/04_1ª SESSIÓ GOVERNANÇA, NOU PONENT

ENCARA SOU A TEMPS PER APUNTAR-VOS A "TERRITORIS QUE AVANCEN: UNA VISIÓ POLÍTICA DE LES BONDATS DE TREBALLAR CONJUNTAMENT". DIVENDRES 15/04, AMER, 10H MATÍ, CAN BOLES (Pça Monestir, 5).

Tindrem amb nosaltres al Sr. Oriol Batlló (ERC), President del Consorci del Moianès i alcalde de Collsupina; i a la Sra. Rosa Vestit (CIU), Presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, i alcaldessa de St. Quirze de Besora.

Es presentarà breument els projectes del Ter-Brugent.

MATERIAL JORNADA TELECOMUNICACIONS TER-BRUGENT_1

El passat mes de març el Consorci del Ter-Brugent, amb el suport de la Diputació de Girona i la col.laboració de la Cambra de Comerç, va organitzar una sessió informativa en l'àmbit de les telecomunicacions dins el marc de col.laboració público-privada (alcaldes/esses i Associació d'empresaris/propietaris del Ter-Brugent).

LE PETIT FUTÉ, REVISTA DE REFERÈNCIA DEL SECTOR TURÍSTIC A FRANÇA I EUROPA, VISITA EL TER-BRUGENT

Aquesta visita sorgeix arran de l’elaboració de la nova guia Costa Brava –Pirineu de Girona 2016 que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Es tracta d’un dels projectes principals del Patronat de Turisme Costa Brava Girona al mercat francòfon (adreçada a públic final).

TORNEN LES SESSIONS DE GOVERNANÇA AL TER-BRUGENT!

Divendres 15 d'abril a les 10h a AMER tindrem la 1ª sessió de governança d'enguany, titulada "Territoris que avancen" (una visió política sobre les bondats de treballar de manera consorciada).

Tindrem amb nosaltres la Vicepresidenta del Consell Comarcal del Moianès, la Sra. Anna Guixà i Fisas; i la Presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la Sra. Rosa Vestit i Villegas.

EL CONSORCI DEL TER-BRUGENT IMPULSARÀ LA CREACIÓ DE PAQUETS TURÍSTICS

Aquest 2016 el Consorci del Ter-Brugent està iniciant les accions per posar les bases que han de potenciar el territori a nivell turístic (segons Planificació estratègica en l'àmbit del desenvolupament local i la promoció econòmica del Ter-Brugent 2015-2025).

A PUNT DE PUBLICAR-SE LA NOVA CONVOCATÒRIA DELS AJUTS LEADER

Si sou persones emprenedores o teniu un negoci als municipis d'Amer, La Cellera de Ter, Les Planes d'Hostoles, Osor, St. Julià del Llor i Bonmatí o Susqueda, no deixeu passar aquesta oportunitat.

Us annexem les informacions de la sessió informativa del passat 17 de desembre, a la que van assistir una quarantena de persones.

Una de les coses que sumaran punts als projectes és contractar proveidors de la comarca de la Selva.

La propera sessió informativa serà a Les Planes d'Hostoles el 13/01/2016 a les 15:30h (Sala de Plens)

SESSIÓ INFORMATIVA NOVA CONVOCATÒRIA AJUTS LEADER (EMPRESES, COMERÇOS, PERSONES EMPRENEDORES... DELS MUNICIPIS LEADER)

Dia: 17/12 - Hora: 15.30 a 16.30 - Lloc: Ajuntament de La Cellera de Ter (Sala de Sessions, 2n pis)

Municipis de la Selva que han entrat al programa Leader: Amer, La Cellera de Ter, Osor, St. Julià del Llor i Bonmatí, i Susqueda.

ES SUBVENCIÓNARÀ A 20 EMPRESES PER TENIR JOVES UNIVERSITARIS EN PRÀCTIQUES (MUNICIPIS LEADER).

TERMINI SOL.LICITUD: 13/12/2015

MUNICIPIS LEADER AL TER-BRUGENT: Amer, La Cellera de Ter, Les Planes d'Hostoles, Osor, St. Julià del Llor-Bonmatí, St. Feliu Pallerols i Susqueda.

El grup Leader ADRINOC està participant en el projecte ODISSEU per promoure que joves universitaris tornin als territoris.

ACTA ASSEMBLEA GENERAL 22/10/2015

La nova Assemblea del Consorci Ter-Brugent es va constituïr dijous 10/09/2015.

La primera Assemblea General del nou període es va realitzar dijous 22/10/2015.

Publiquem l'acta d'aquesta sessió, que ha quedat aprovada definitivament el 26/11/2015.

El Consorci estem treballant en l'espai web propi; un cop estigui en funcionament, podreu trobar allà l'històric d'actes.

ACTA COMISSIÓ EXECUTIVA 22/10/2015

La nova Assemblea del Consorci Ter-Brugent es va constituïr dijous 10/09/2015.

La primera Comissió Executiva del nou període es van realitzar dijous 22/10/2015.

Publiquem l'acta d'aquesta sessió, que va quedar aprovada definitivament dijous 20/11/2015.

El Consorci estem treballant en l'espai web propi; un cop estigui en funcionament, podreu trobar allà l'històric d'actes.

EN MARXA LES SESSIONS DE TREBALL PER REDACTAR EL PLA D'USOS DEL RIU TER AL SEU PAS PER LA COMARCA DE LA SELVA (DE SUSQUEDA AL PONT DE BONMATÍ).

Avui s’han reunit en una primera sessió de treball els alcaldes de Susqueda, Osor i St. Hilari Sacalm, el Consell Comarcal de la Selva, el Consorci del Ter-Brugent, i el Consorci del Ter per començar a parlar sobre el nou marc normatiu aprovat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el 27 de març de 2015, sobre serveis i activitats de lleure dels embassaments de les conques internes de Catalunya.

ACTE DE CONSTITUCIÓ DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS I PROPIETARIS DE LES ÀREES INDUSTRIALS DEL TER-BRUGENT

Aquest dijous 8 d'octubre s'ha portat a terme l'acte de constitució de l'Associació d'empresaris/àries i propietaris/àries de les àrees industrials del Ter-Brugent (que inclou les PIME's de dins de municipi).

LES PLANES D'HOSTOLES DEMANA L'ADHESIÓ AL CONSORCI DEL TER-BRUGENT

El Ple de 30 de juliol de 2015 del Consistori de les Planes d'Hostoles va aprovar per majoria absoluta la seva adhesió al Consorci del Ter-Brugent.

Aquest acord es troba en fase d'informació pública pel termini de 30 dies hàbils a partir del 15 de setembre de 2015 (BOPG de 14/09/2015).

DIJOUS 10/09, SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DEL CONSORCI TER-BRUGENT

Dijous 10 de setembre de 2015, a les 10:00h, a la Sala Fontbernat d'Anglès (Jardins de Can Cendra, C/ Girona 7-9)

Es celebrarà l'acte públic de constitució de l'Assemblea General del Consorci Ter-Brugent. L'ordre del dia és el següent:

ALCALDES TER-BRUGENT

Dijous 23/07 el Consorci del Ter-Brugent va celebrar la seva última Assemblea General i Comissió Executiva amb l'actual junta.

Des d'aquest espai volem agraïr la tasca dels alcaldes durant el període 2013-2015 (represa del Consorci Ter-Brugent i inici nova etapa) i el seu suport a les línies de treball engegades. També especial menció al President del Consorci, Carles Vilà (Cellera de Ter), per ser una persona compromesa, i amb visió de conjunt i de futur.

A PUNT DE CONSTITUIR-SE LA JUNTA DE GOVERN DE LA FUTURA ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS/ÀRIES I PROPIETARIS/ÀRIES DE LES ÀREES INDUSTRIALS DEL TER-BRUGENT

Durant el 2014, i gràcies a un ajut de la Diputació de Girona, el Consorci del Ter-Brugent va iniciar una anàlisi per valorar la disponibilitat dels i les empresaris/àries de les àrees industrials del Ter-Brugent en relació a la constitució d'una Associació.

PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA TERRITORIAL: PUBLICATS ELS MATERIALS DELS/LES PONENTS I LA MEMÒRIA FINAL

Aquí trobareu els materials de presentació de les sessions de governança dels i les ponents que ens l'han facilitat, així com la memòria final, on s'especifiquen les accions de cada fase i la connexió amb altres projectes que s'estan portant a terme des del Consorci Ter-Brugent, i algunes de les lliçons apreses.

ENQUESTA ADRI-NOC (AJUTS LEADER, FONS SOCIAL EUROPEU)

ADRINOC (www.adrinoc.cat) està definint la nova Estratègia de Desenvolupament Local de 75 municipis rurals de Girona (entre ells AMER, LA CELLERA, OSOR, SUSQUEDA I SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ), i vol conèixer l’opinió dels habitants del territori per orientar-la de la millor manera.

PREMIS MEDIAMBIENT 2015: PODEU VOTAR LA RUTA DEL TER

La Ruta del Ter, impulsada i gestionada pel Consorci del Ter (abans Alba-Ter), opta al Premi Medi Ambient 2015 que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat en la modalitat "Iniciatives en l'àmbit temàtic del medi ambient i el turisme".

Aquest any, com a novetat, es permet votar les candidatures abans que el jurat acordi qui serà el guanyador del Premi. Les candidatures prioritzades seran les que el jurat valorarà més favorablement.

VOLS SABER COM VA COMENÇAR TOT AL MOIANÈS, I QUÈ PODEM APRENDRE AL TER-BRUGENT?

Dijous 30/04 tindrem la sessió sobre xarxes de cooperació territorial! (10-13h, aj. cellera de ter -veure article anterior Anglès en Xarxa per visualitzar programa)

I si vols fer un tastet, no et perdis aquesta entrevista a Dionís Guiteras, alcalde de Moià.

DIJOUS 30/04 DE 10 A 13H_3ª SESSIÓ GOVERNANÇA: COOPERACIÓ TERRITORIAL (LA CELLERA DE TER, AJUNTAMENT)

"Importància de les xarxes de cooperació territorial" és el nom de la 3ª sessió de governança, que clou també la Planificació estratègica territorial en l'àmbit del desenvolupament local i l'ocupació del Ter-Brugent (iniciada l'agost de 2014).

Exposarem diferents experiències del territori, i tindrem la Marta Purtí, gerent del Consorci del Moianès, com a ponent.

EL CÒNSOL DE LA REPÚBLICA DE POLÒNIA INAUGURA A ANGLÈS LA JORNADA "NATURA I CULTURA COM A MOTOR DE CANVI TERRITORIAL", ORGANITZADA PEL CONSORCI TER-BRUGENT

El Sr. Wlodzimierz Nabrdalik, juntament amb el Sr. Pere Espinet, alcalde d’Anglès, i el Sr. Carles Vilà,  President del Consorci Ter-Brugent, han donat la benvinguda a la trentena de participants d’aquesta jornada. L’acompanyava la Sra. Hanna Podolska, Agregada de cultura del Consolat.

El Sr. Cònsol ha remarcat la rica vida cultural del Ter-Brugent (músics, pintors, escultors...); els interessants projectes que estan sorgint els últims anys; i la voluntat de col·laboració del seu país a nivell d’intercanvis d’alt nivell professional en l’àmbit de les arts.

AVUI COMENÇA LA VISITA DE L'EQUIP DIRECTIU DE LA PRESTIGIOSA UNIVERSITAT DE MÚSICA FRYDERYK CHOPIN (VARSÒVIA) AL TER-BRUGENT

Amb l'objectiu d'establir acords de col.laboració en l'àmbit de la cultura (beques pels programes d'estiu pels alumnes de música, estades de professorat, etc), ens visiten del 14 al 16 d'abril la Canciller (Presidenta) i l'Agregada de Relacions Exteriors d'aquesta universitat.

PLA D'ACCIÓ DEL TER-BRUGENT (ESBORRANY)

Us enllacem el document resultant de la Planificació estratègica territorial en l'àmbit del desenvolupament local i l'ocupació del Ter-Brugent 2014-2020.

Com diu el títol, és un esborrany, donat que durant una setmana (fins el dia 17/04/2015) podeu fer arribar els vostres comentaris a les fitxes que es presenten a consorciterbrugent@gmail.com

 

ESTRATÈGIES DE COOPERACIÓ EN LA PRODUCCIÓ I COMERCIALITACIÓ DE PRODUCTE TURÍSTIC_ANGLÈS, 16 ABRIL, DE 10 A 13 (SALA FONTBERNAT)

Benvolgudes i benvolguts,

Us fem arribar el programa de la 2ª sessió de governança de la Planificació estratègica territorial del Ter-Brugent, centrada aquesta vegada en natura i cultura com a motor de canvi.

Tindrem amb nosaltres com a ponent en Jaume Marín, Director de Màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava i un dels conferenciants més prestigiats en aquests temes.

L'assistència és lliure, però us agrairem si feu inscripció a: consorciterbrugent@gmail.com (especificant nom i cognom, municipi i professió)

RECORDATORI 26/03, DE 10 A 13H A ANGLÈS (SALA FONTBERNAT), JORNADA "POSANT EN VALOR ELS PRODUCTORS I PRODUCTES DE LA NOSTRA TERRA"

Es suspèn la part política de la jornada amb motiu del dol per l'accident aeri, PERÒ es manté la sessió de treball tècnic amb la ponència del Sr. Ramon Sentmartí, l'exposició de petits productors del territori, i la presentació/debat de la línia 2 de la Planificació estratègica territorial.

COMUNICAT:

El Consorci del Ter-Brugent ha decidit suspendre durant tres dies tots els seus actes polítics com a expressió de dol per la pèrdua de dos dels seus veïns a l'accident d'avió ocorregut dimarts als Alps francesos.

NOVA DATA ÚLTIMA SESSIÓ PARTICIPACIÓ CIUTADANA

En relació a la sessió del dia 04/02, que es va haver de cancel.lar per neu, reprogramem la sessió a divendres 13 a les 17:30 a la Sala Fontbernat (Anglès).

Recordar que aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, i està finançada amb càrrec als fons provinents del Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i cofinançada pel Fons Social Europeu.

Última sessió Participació Ciutadana en l'àmbit del Desenvolupament Local

Última sessió Participació Ciutadana en l'àmbit del Desenvolupament Local

ANGLÈS, 04 FEBRER A LES 17:30

LLOC: SALA FONTBERNAT

NOVETATS DESEMBRE, CONSORCI DEL TER-BRUGENT

A l'últim Ple de l'ajuntament d'Osor (12/12/2014) s'ha aprovat inicialment l'adhesió del municipi al Consorci del Ter-Brugent. Aquest acord està sotmès actualment a informació pública pel període de 30 dies a partir de la publicació al BOPG/DOGC.

SESSIÓ DE TREBALL DEL GRUP D'EXPERTS/ES

Dijous 11/12/2013 va tenir lloc la 3ª Comissió Directora per tal d'aprovar definitivament la diagnosi i començar a treballar els escenaris de futur. A partir de la feina feta, el resultat són 4 models de territori dels quals caldrà decidir quins tenen prioritat. Tota la informació, aquí.

1ª TROBADA D'EMPRESARIS I PROPIETARIS DELS POLÍGONS INDUSTRIALS DEL TER-BRUGENT

Dimarts 09/12/14 es va portar a terme a la Sala Fontbernat d'Anglès la primera trobada empresarial, per valorar constituïr una Associació i tenir més força per resoldre els problemes conjunts: telecomunicacions, infraestructures (carretera vergonya), serveis (aigua, llum) o seguretat entre d'altres.

Més informació a l'enllaç.

RESULTATS 2ª SESSIÓ PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN L'ÀMBIT DEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL I L'OCUPACIÓ

Us annexem l'enllaç on podreu veure les fotos del cartell on es van plasmar els resultats (la segona foto és la de les línies estratègiques a prioritzar).

Dir-vos que la següent sessió (gener-febrer) es farà a Anglès.

DIMECRES 03 A LES 3, 2ª SESSIÓ PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El millor Pla Estratègic és... Fer que les coses passin!

Dimecres 03 a les 3, La Cellera de Ter (ajuntament): escenaris de futur i priorització de les línies estratègiques.

Vine i digues la teva!

Tota la documentació anterior la pots trobar aquí.

RECORDATORI: JORNADA SOBRE VENDES ON-LINE. DIMARTS 18/11/2014, DE 15 A 16:30, A LA SALA FONTBERNAT (JARDINS DE CAN CENDRA), ANGLÈS.

Vendre bastons per internet. Aquesta és la nova estratègia comercial de Finna SL, empresa fundada el 1989 a Bonmatí i que ara enceta el seu camí a través de l'E-commerce. Explicaran la seva experiència a la jornada de dimarts 18/11/2014.

Aquesta jornada pretén donar a conèixer els principals avantatges de l'E-commerce, així com les claus per tenir èxit en un projecte d'aquest tipus, visualitzant alhora casos d'èxit i bones pràctiques.

Jornada sobre vendes On-Line

JORNADA SOBRE VENDES ON-LINE. DIMARTS 18/11/2014, DE 15 A 16:30, A LA SALA FONTBERNAT (JARDINS DE CAN CENDRA), ANGLÈS.

Aquesta jornada pretén donar a conèixer els principals avantatges de l'e-commerce, així com les claus per tenir resultats en un projecte d'aquest tipus, visualitzant alhora casos d'èxit i bones pràctiques.

Empreses convidades: Innovagir, Optimoda, Dormitum, i Puntcèntric (pendent confirmació Joi d'Art i Finna SL).

Adreçat a comerciants, emprenedors/res i empresaris/àries.

Amb el suport de Cambra de Comerç de Girona i I-Digital (Generalitat de Catalunya).

INSCRIPCIONS: trucant al 972 418 500, o bé en aquest enllaç (inscripció on-line)
 

RECORDATORI: 1ª SESSIÓ PARTICIPACIÓ CIUTADANA TER-BRUGENT

DIMECRES 05 DE NOVEMBRE DE 2014, SESSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA: AMER, ANGLÈS, LA CELLERA DE TER, SANT JULIÀ DEL LLOR I BONMATÍ, SUSQUEDA, OSOR.

QUIN TERRITORI VOLS PER VIURE I TREBALLAR?

Sostenibilitat, treball, cultura, tecnologia, formació, turisme, comerç, natura, esport....

El diari El Punt dedica una plana sencera al Ter-Brugent i al procés de Planificació Estratègica Territorial (29/10/2014)

Extens article a El Punt sobre el procés de desenvolupament territorial engegat al municipis del Ter-Brugent (Anglès, Amer, La Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Susqueda i Osor).

El proper 5 de novembre de 2014 hi haurà una sessió de participació ciutadana perquè qualsevol persona que resideixi o treballi a la zona pugui dir la seva sobre aquestes xifres i les línies d'actuació que estan sorgint (lloc: ajuntament de La Cellera de Ter, hora: de 15 a 16,30h).

Quin territori vols per viure i treballar? Vine i digues la teva!

DIMECRES 05 DE NOVEMBRE DE 2014, SESSIÓ DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

QUIN TERRITORI VOLS PER VIURE I TREBALLAR?

Sostenibilitat, treball, cultura, tecnologia, formació, turisme....

Lloc: Ajuntament de La Cellera de Ter, de 15 a 16:30h

Inscripcions: consorciterbrugent@gmail.com o trucant al 972 422 482 (envieu correu o deixeu missatge a la bústia de veu: noms i cognoms, telèfon i e-mail)

El Consorci del Ter-Brugent quedarà adscrit al Consell Comarcal de la Selva

El 30 de novembre de 2013, el Govern d'Espanya va aprovar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (RSAL).

Aquesta Llei afectava al Consorci en el sentit que havia de passar a dependre de qui tingués major nombre d'habitants (municipi d'Anglès) o major extensió territorial (Consell Comarcal de la Selva).

En cas contrari, quedaria dissolt automàticament a 31 de desembre de 2014.

Qui són els experts i expertes que formen part de la Comissió Directora?

Per veure les persones que formen part de la Comissió Directora de la Planificació Estratègica Territorial del Ter-Brugent, fes clic a "Llegeix més".

Es crea la Comissió Directora de la planificació estratègica territorial

El grup d’experts/es (Comissió Directora) té l’objectiu d’identificar les oportunitats i les necessitats de millora en tots aquells aspectes que tenen a veure amb l’activitat econòmica i l’ocupació, per tal de millorar la situació actual del Ter-Brugent (escenaris de futur i Pla d’acció 2014-2020)...

Convocades a entrevista 72 persones del Ter-Brugent (Fase 2, Planificació Estratègica)

Durant els mesos d'agost, setembre i octubre s'han convocat 72 persones residents al Ter-Brugent per entrevistar-les en profunditat i conèixer de primera mà la seva visió sobre el territori (fortaleses, debilitats, oportunitats, amenaces). És part de la FASE 2 de la Planificació Estratègica Territorial. Clic a "Llegeix més"...

Un pla per revifar els pobles del Ter-Brugent

Us annexem l'extens article sobre la situació dels pobles del Ter-Brugent publicat pel diari El Punt (09/04/2014). Es van fer servir les dades de la pre-diagnosi territorial realitzada al març, gràcies a un ajut de la Diputació de Girona.

Aquestes dades també han estat la base per demanar al Departament d'Empresa i Ocupació la subvenció per realitzar la Planificació estratègica territorial (és a dir, per poder identificar les oportunitats i les necessitats de millora en tots aquells aspectes que tenen a veure amb l’activitat econòmica i l’ocupació, i establir una estratègia d'actuació a mig i llarg termini).

Presentació campanya comercial "FES LA BOSSA, ESCAPA'T I EMOCIONA'T"

Conèixer a través d’una aplicació de mòbil tota l’oferta comercial però també turística dels municipis. Això és possible gràcies a la campanya “Fes la Bossa”, promoguda per la Cambra de Comerç de Girona.

Es tracta d’un nou element de dinamització dels principals atractius municipals a través de les noves tecnologies i les xarxes socials.

PROMOCIÓ ECONÒMICA, O DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL?

En general entenem com a Promoció Econòmica el conjunt de serveis que s'ofereixen des de l'administració (ajuntaments, Consells Comarcals...) en els àmbits de l'empresa, la formació i/o l'ocupació (orientació laboral, borsa de treball, cursos, atenció a l'emprenedor/a...).

Calendari

Sessió de participació ciutadana del Consorci Ter Brugent

Jornada sobre Vendes Online

2a Sessió de Participació Ciutadana

Última sessió Participació Ciutadana en l'àmbit del Desenvolupament Local

Última sessió de Participació Ciutadana

Sessió sobre natura i cultura com a motor de canvi