Plè extraordinari a l'Ajuntament, en suport a la consulta del 9N

Data i hora: 
dilluns, 22 setembre, 2014 - 20:00 a 20:30

Catalunya viu a partir d’avui dilluns, 22 de setembre, la gran setmana de compromís municipal a la consulta del 9N. Més de 600 ajuntaments ja han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar-ne tots els recursos necessaris. Moltes de les sessions plenàries estan convocades per avui, dilluns, i continuaran celebrant-se durant tota la setmana arran de la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACMi els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP.

La crida ha obtingut resposta de les quatre diputacions catalanes; dels ajuntaments de ciutats rellevants com la capital, Barcelona, Girona, Reus, Manresa, Tortosa, Balaguer, Vic, Ripoll, Solsona, Sant Feliu de Llobregat o Mataró, entre moltes d’altres; i també de bona part dels consells comarcals (Podeu consultar aquí el llistat sencer, que s’anirà actualitzant diàriament: http://programa.wf/plens_ajuntaments_9N). Els ajuntaments aniran penjant imatges dels plens en un mapa que mostrarà des de quins municipis han estat preses.
Els acords sorgits dels plens extraordinaris es comunicaran en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, i els seran lliurats pels propis alcaldes i alcaldesses amb el màxim rigor institucional, en un gran acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dissabte 4 d’octubre, en la que serà la més nombrosa concentració de batlles catalans de la democràcia. L’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis seran els encarregats de trametre les actes de ple de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

La moció que aprovaran les sessions plenàries demana mostrar el ple suport del consistori a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 dins el marc legal, així com al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que hi estan a favor. La moció també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Categoria: 
Lloc: 
Sala Fontbernat